Search This Blog

Thursday, December 17, 2015

Koperal dibelasah sampai matiJenazah Noor Hisham dihantar ke Unit Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh sebelum dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Nyior Chabang, Langkawi untuk dikebumikan semalam.


IPOH – Gara-gara dituduh mencuri sarang burung walit, seorang anggota polis berpangkat koperal dibelasah sampai mati oleh empat lelaki dalam kejadian di Sitiawan kelmarin.
Mangsa Noor Hisham Abd. Halim, 35, ditemui dalam keadaan tertiarap pada pukul 4 petang de­ngan beberapa bahagian badannya mempunyai kesan kecederaan.
Noor Hisham yang berasal dari Kampung Nyior Chabang, Langkawi, Kedah dihantar ke Hospital Seri Manjung tetapi dia meninggal dunia ketika menerima rawatan.
Mayat mangsa kemudiannya dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini untuk bedah siasat.
Timbalan Ketua Polis negeri, Datuk Hasnan Hassan berkata, berdasarkan bedah siasat pakar forensik menemui banyak kesan kecederaan pada badan mangsa termasuk patah kedua-dua belah kaki dan tangan.
Menurut beliau, mangsa dipercayai dipukul lebih daripada seorang individu dan masing-masing dipercayai menggunakan senjata berlainan.
“Berikutan kejadian itu, polis telah menangkap empat lelaki berusia 35 hingga 59 tahun yang dipercayai terlibat dengan kejadian membelasah Noor Hi­sham,” kata beliau selepas Majlis Pemakaian Pangkat dan Meraikan Pesara di Dewan Serbaguna Pangkalan Latihan Pasukan Gerakan Udara Polis (PLPGU) di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1217&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz3uWb5qH9d 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment