Search This Blog

Thursday, November 12, 2015

Penjenayah Babun perogol bersiri
SUSPEK yang digelar Babun dihadapkan ke Mahkamah Majistret Balik Pulau pada 6 November lalu kerana membunuh Intan Suraya.


GEORGE TOWN – Seorang kerani wanita yang bekerja dengan sebuah syarikat swasta di negeri ini dikatakan turut menjadi mangsa rogol seorang pengawal keselamatan yang dikenali dengan panggilan Babun dalam kejadian di rumah mangsa di Teluk Kumbar, Bayan Lepas di sini pada 8 Oktober lalu.
Dalam kejadian pada lewat malam itu, mangsa yang berusia dalam lingkungan 20-an dipercayai menjadi mangsa nafsu serakah suspek, Tarmizi Yaakob, 20, yang sebelum ini dituduh membunuh bekas kekasihnya, Intan Suraya Mawardi, 17, pada 25 Oktober lalu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah ne­geri, Datuk Zakaria Ahmad berkata, kejadian rogol membabitkan seorang kerani tersebut berlaku sebelum kejadian bunuh Intan Suraya yang ditemui mati dengan kesan kelar pada lehernya bulan lalu.
Menurut Zakaria, selain terlibat dalam ke­jadian pembunuhan re­maja perempuan tersebut, suspek juga didakwa pernah merogol kerani wanita berdasarkan pengakuan suspek dan laporan polis yang dibuat kerani berkenaan bersama ibunya selepas kejadian berlaku.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1112&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm#ixzz3rE9qOZac 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment