Search This Blog

Wednesday, November 18, 2015

Penduduk gempar jumpa serpihan tulang manusiaAnggota polis membuat pemeriksaan ke atas serpihan tulang yang dibawa naik oleh pasukan bomba di Kampung Pak Keral, Tumpat semalam.


TUMPAT – Penduduk yang sedang melakukan kerja pembersihan tali air di Kampung Pak Keral di sini gempar selepas menemui serpihan tulang berselerakan dipercayai rangka manusia pada pukul 7 petang kelmarin.
Seorang penduduk, Fauzi Abdullah, 40, berkata, pada mulanya mereka menyangka rangka itu merupakan tulang binatang namun apabila diamati, ia kelihatan seperti anggota badan manusia.
“Semasa jengkaut menggali tali air itu, ada serpihan tulang terangkat naik ke atas tebing bersama-sama rumput.
“Kami turut menemui sepasang korset iaitu pakaian yang digunakan oleh wanita untuk melangsingkan badan berdekatan serpihan tulang tersebut,” katanya di sini semalam.
Fauzi memberitahu, penduduk kampung sendiri tertanya-tanya identiti sebenar tulang yang ditemui itu.
“Kami telah melakukan kerja pembersihan di kawasan ini sejak dua hari lalu dan sebelum ini, tiada pula saya dengar berita ada penduduk kampung hilang atau ditimpa sebarang kemalangan,” ujarnya.
Sementara itu, Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, pasukan forensik telah mengambil serpihan tulang tersebut untuk mengenal pasti identiti mangsa.
“Kita akan tunggu keputusan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) untuk mendapatkan identiti sebenar mangsa,” ujarnya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1118&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm#ixzz3rnYvzFDx 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment