Search This Blog

Monday, November 30, 2015

2 sepupu ghaib 6 hari tanpa jejak

Kuala Lumpur: Kehilangan seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun dan sepupunya berusia 15 tahun terus menjadi misteri apabila kedua-dua mereka gagal dijejaki sejak enam hari lalu.
Mangsa, Nurul Hazieratul Hana, 12, dan Nurul Syafiqah Sha’ari, 15, dilaporkan hilang ketika berada di rumah di Desa Pandan, Jalan Kampung Pandan, di sini, petang Selasa lalu.
Ibu Nurul Syafiqah, Zuraidah Tahir, 44, berkata, anaknya hilang selepas dihantar ke rumah bapa saudaranya itu.
Menurutnya, Nurul Syafiqah dihantar ke rumah berkenaan berikutan cuti persekolahan serta menemankan adiknya, Ain Nuraudah, enam tahun, yang dijaga bapa saudaranya itu.
Dia berkata, anaknya itu bermain di kawasan berhampiran rumah berkenaan sebelum diambilnya selepas pulang bekerja.
“Saya tinggal di Kajang, namun setiap hari saya akan ke Desa Pandan untuk menghantar anak saya itu. Selalunya saya akan menghubungi telefon bimbitnya dan meminta Nurul Syafiqah turun ke bawah pangsapuri kerana saya sudah menunggu.
“Bagaimanapun pada hari kejadian, telefon bimbitnya ditutup dan saya diberitahu bahawa saudaranya (Nurul Hazieratul) turut gagal dijejaki ahli keluarga,” katanya ketika dihubungi Harian Metro semalam.
Katanya, anak perempuannya tidak menunjukkan sebarang perlakuan pelik serta tidak pernah pulang lewat ke rumah sekiranya keluar bermain atau ke rumah kawannya.
Sehubungan itu, orang ramai yang terlihat atau mempunyai maklumat boleh menghubungi Zuraidah di talian 017-2741394 atau mana-mana balai polis berhampiran.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 30 November 2015 @ 6:06 AM


Nurul Hazieratul (kiri) bersama Nurul Syafiqah dilaporkan hilang sejak petang Selasa lalu di Desa Pandan, Kuala Lumpur.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/96758#sthash.mWbRAS5S.dpuf

No comments:

Post a Comment