Search This Blog

Thursday, October 15, 2015

Semoga roh mereka dicucuri rahmat


Oleh Zaid Salim
Kuala Terengganu: Suasana pilu menyelubungi kediaman nenek Puteri Nabila Azaman, Nik @ Salamah Abd Rahman, 77, di Kampung Raja, Chendering, di sini,sebaik van yang membawa jenazah bapa Puteri Nabila, Azaman Ramli, 49, dan dua adiknya, Aliff Hateem, 16 serta Aliff Hakim, 12, tiba pada 2 pagi tadi.
Jenazah mereka disembahyangkan di rumah itu pada 2.30 pagi sebelum diusung ke tanah perkuburan Islam kampung berkenaan yang terletak berhampiran rumah pada 2.50 pagi.
Jenazah Aliff Hateem dan adiknya Aliff Hakim dikebumikan dalam satu liang lahad, manakala Azaman dikebumikan berhampiran kubur arwah bekas isterinya, Rohana Mohamad, 49, yang meninggal dunia dua minggu lalu.
Kira-kira 300 orang termasuk saudara mara dan rakan sekerja arwah serta penduduk kampung hadir dan pengebumian selesai kira-kira 3.30 pagi.
Jenazah isteri Azaman, Nur Akmal Mohd Zain, 49, anak Nur Akmal dengan suami terdahulu, Nor Amira Shahirah Alias, 22, dan anak angkat pasangan terbabit, Aqeel Muslim Abdullah berusia tiga tahun dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Alor Lintang, Besut.
Dalam kejadian 12.30 tengah hari semalam, enam sekeluarga itu maut selepas kereta dinaiki mereka terbabas dan terperosok di bawah treler di Kilometer 258, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berdekatan Hentian Rawat dan Rehat Perasing di Jabor.
Puteri Nabila tidak mengikut keluarganya yang terkorban dalam nahas itu kerana dia bakal menduduki peperiksaan kolejnya.
Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 15 Oktober 2015 @ 5:13 AM

No comments:

Post a Comment