Search This Blog

Saturday, October 3, 2015

Polis tahan 5 suspek serang pegawai Imigresen

SABTU, 3 OKTOBER 2015 @ 11:15 AM

Oleh Ifwan Tun Tuah
Ifwan@bh.com.myNILAI: Polis sudah menahan lima individu berhubung kejadian sepasukan penguat kuasa Jabatan Imigresen diserang ketika memeriksa sebuah premis hiburan di Taman Melaka Raya, Melaka, Rabu lalu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berkata polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang menghalang tugas penjawat awam, terutama kumpulan yang menggunakan tindakan agresif.

"Kita sudah mengenal pasti mereka yang terbabit dengan insiden itu dan semalam, kita menangkap lima orang bagi membantu siasatan. Polis juga sedang memburu beberapa individu lagi yang terbabit.


"Kita akan mengambil tindakan tegas dan tidak boleh menerima tindakan seperti ini dilakukan terhadap penguat kuasa undang-undang," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas merasmikan Hari Kantin dan pelancaran Alumni Sekolah Kebangsaan (SK) Mantin di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 12 tengah malam Rabu lalu, penguat kuasa Jabatan Imigresen terbabit diserang sekumpulan samseng yang dipercayai tidak berpuas hati apabila premis berkenaan diserbu.

1 comment:

  1. '...tidak akan berkompromi....'. Maksudnya masa yang lalu ada kompromi ke???? Saja tanya.

    ReplyDelete