Search This Blog

Saturday, October 3, 2015

Polis Perlis tahan 2 penyamunOleh Diyanah AnuarTIMBALAN Ketua Polis Perlis, ACP Noor Mushar Muhammad (dua dari kiri) menunjukkan pedang samurai yang digunakan dalam kes rompak sambil disaksikan Ketua Polis Perlis, SAC Shafie Ismail (tiga dari kiri) ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Perlis. - Foto Eizairi Shamsudin
KANGAR: Polis negeri ini percaya dapat menyelesaikan tiga kes samun bersenjata di Kedah dan Perlis selepas menahan dua lelaki yang dipercayai terbabit dengan jenayah itu, di sebuah rumah di Kodiang, Kedah pada 29 September lalu. 
Suspek yang berusia 21 tahun dan 26 tahun itu ditangkap hasil siasatan terhadap satu kes samun di sebuah rumah di Kampung Changkat Kabu, Jelempuk, di sini, pada Hari Raya Aidiladha, 24 September lalu. 
Ketua Polis negeri, Senior Asisten Komisioner Shafie Ismail, dalam sidang media hari ini, berkata selain kejadian samun di Jelempuk itu, hasil siasatan mendapati kedua-dua turut terbabit dalam dua kes samun di Kedah pada Julai lalu menggunakan modus operandi yang sama.
"Hasil siasatan juga mendapati kedua-dua lelaki yang didapati positif dadah dan mempunyai rekod jenayah ini melakukan samun pada awal pagi menggunakan senjata jenis pedang samurai serta parang bagi menakutkan mangsa. 
"Selain itu, mereka turut menggunakan kenderaan yang sama iaitu sebuah Proton Wira kuning yang tidak ditukar nombor pendaftarannya untuk melakukan kegiatan berkenaan," katanya.

No comments:

Post a Comment