Search This Blog

Saturday, October 3, 2015

Parah akibat langgar belakang lori


WARTAWAN SINAR HARIAN
3 OKTOBER 2015
Parah akibat langgar belakang lori

Parah akibat langgar belakang lori Keadaan lori yang terjatuh ke dalam gaung selepas dilanggar oleh sebuah kereta dari bekalang di sempadan Gua Musang-Kuala Krai, semalam.

KUALA KRAI - Seorang parah manakala empat yang lain cedera ringan selepas sebuah kereta dipercayai melanggar belakang lori dalam satu kemalangan jalan raya di sini, semalam.

Sumber Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia memberitahu, kejadian berlaku berhampiran pintu gerbang sempadan Gua Musang-Kuala Krai dan panggilan kecemasan diterima pada jam 5.52 pagi.

Menurutnya, kedua-dua kenderaan berada pada laluan sama, iaitu menghala ke arah Kuala Krai semasa kejadian dan lori terbabit jatuh ke dalam gaung selepas dilanggar dari belakang.

"Seramai tujuh anggota bomba bergegas ke tempat kejadian setelah panggilan kecemasan diterima. Kesemua mangsa telah dibantu keluar dari kenderaan terbabit oleh orang awam dan dihantar ke hospital untuk rawatan.

"Suasana di lokasi kejadian berkabus ketika kemalangan berlaku, menyebabkan pemandu tidak nampak kenderaan di hadapannya," kata sumber berkenaan.

No comments:

Post a Comment