Search This Blog

Saturday, October 17, 2015

Kembar terkutuk

 Oleh Mohd Hasbi Sidek

hmetroshahalam@hmetro.com.my
Kapar: Sepasang kembar bukan hanya mempunyai wajah seiras tetapi turut berkongsi ‘minat’ sama apabila ditahan kerana memiliki dadah seberat 11.20 gram di kediaman mereka di Kampung Perepat di sini, pagi kelmarin.

Malah, ujian air kencing yang dijalankan terhadap dua beradik berusia 32 tahun itu juga mendapati mereka positif dadah jenis morfin.

Pegawai Pemerintah Pasukan Polis Marin (PPM) Pelabuhan Klang Deputi Superintendan Ahmad Shafiki Hussin berkata, serbuan dilakukan kira-kira jam 10.30 pagi itu oleh anggota Cawangan Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara dan Pasukan Polis Marin Pelabuhan Klang.

“Hasil penahanan di rumah suspek, kami menemui lima peket besar dan empat peket kecil plastik lutsinar dipercayai heroin seberat 11.20 gram,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Menurut Ahmad Shafiki, pasangan kembar itu kemudian ditahan dan dibawa ke IPD Klang Utara untuk tindakan lanjut.

“Saringan awal mendapati kedua-duanya positif dadah jenis morfin. Sehingga kini kami percaya dadah yang dirampas di kediaman mereka adalah untuk kegunaan sendiri,” katanya.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 3(1) Akta Penagih Dadah (APD) 1983 dan Seksyen 39A (2) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 17 Oktober 2015 @ 7:44 AM

DADAH dipercayai heroin seberat 11.20 gram dirampas dalam serbuan.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/85862#sthash.LYK4frVI.dpuf

No comments:

Post a Comment