Search This Blog

Sunday, October 18, 2015

Juruteknik cedera ditetak penyamunKesan darah di laman rumah mangsa yang cedera ditetak ketika bergelut dengan penjenayah di Seremban kelmarin.


SEREMBAN – Seorang juruteknik ditetak ketika bergelut dengan penjenayah yang cuba memasuki rumahnya di Lavender Heights, Senawang di sini kelmarin.
Dalam kejadian pukul 11.30 pagi itu, mangsa yang berusia 28 tahun cedera pada kedua-dua belah tangan termasuk satu jari kanannya hampir putus akibat terkena parang.
Lelaki itu yang dimasukkan ke sebuah hospital swasta di sini dilaporkan stabil selepas menjalani pembedahan selama lima jam.
Kakak ipar mangsa yang dikenali sebagai Rozana, 30-an, berkata, ketika kejadian mereka sekeluarga yang baru tiba di rumah selepas pulang bercuti dari Port Dickson sedang mengangkut beg pakaian dari dalam kenderaan.
“Tiba-tiba emak berlari masuk ke dalam rumah dan menjerit. Sewaktu menjenguk keluar, saya nampak adik ipar (mangsa) sedang bergelut dengan seorang lelaki yang bersenjata dua bilah parang.
“Biarpun adik ipar saya berlumuran darah, suspek yang memakai topi keledar bertutup penuh tidak berganjak dan teru s menetak bertubi-tubi lebih daripada 10 kali,” katanya ketika ditemui semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1018&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz3os0Lux6z 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment