Search This Blog

Sunday, October 18, 2015

Ibu muda derita gauze tertinggal dalam alat sulitGUMPALAN kain pembalut luka yang didakwa tertinggal dalam alat sulit Norsyazwani selepas melahirkan anak sulungnya di sebuah hospital kerajaan pada 29 September lalu.


SUNGAI PETANI – Seorang ibu muda mendakwa kakitangan di sebuah hospital kerajaan di sini melakukan kecuaian sehingga menyebabkan kain kasa pembalut luka (gauze) ter­tinggal pada bahagian dalam kemaluannya selepas melahirkan anak sulung pada 29 September lalu.
Mangsa, Norsyazwani Mohd. Nasirudin, 25, mendakwa, dia telah dima­sukkan ke hospital berkenaan dan melahirkan anaknya itu secara normal.
Dia mendakwa sering me­ngalami kesakitan pada celah kelangkang selepas bersalin sebelum menemui gauze tersebut yang tiba-tiba terkeluar daripada kemaluannya selepas pulang ke rumah dua hari kemudian.
“Setiap kali saya mahu duduk atau berdiri saya se­ring berasa sakit pada celah kelangkang beranggapan ia merupakan disebabkan jahitan selepas melahirkan anak,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1018&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz3os01gB7v 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment