Search This Blog

Saturday, October 3, 2015

Dadah: 9 suspek ditahan di KangarOleh Diyanah Anuar


ABDUL Rahman (tengah) bersama pegawainya menunjukkan sebahagian daripada dadah jenis heroin dan syabu yang benilai lebih 30 ribu ketika mengadakan sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Kangar. - Foto Eizairi Shamsudin
KANGAR: Sembilan suspek termasuk seorang wanita ditahan dalam empat serbuan berasingan di sekitar daerah ini, pada Selasa lalu dan semalam.
Hasil serbuan itu, pelbagai jenis dadah seperti heroin, syabu, pil Erimin 5 dan pil kuda dengan nilai keseluruhan kira-kira RM41,927 turut dirampas.
Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin, berkata dalam serbuan pertama Selasa lalu di sebuah rumah di Jalan Syed Alwi, dekat Seberang Tambang, di sini, dua lelaki berusia 18 dan 21 tahun ditahan bersama tiga bungkusan besar serbuk disyaki dadah jenis heroin.
"Dadah itu ditemui di ruang tamu rumah berkenaan dan kita juga menjumpai alat pembungkusan dan alat penimbang di lantai ruang tamu rumah berkenaan.
"Polis percaya rumah itu dijadikan sebagai pusat pembungkusan dadah sebelum ia diedarkan di sekitar Kangar," katanya.
Sementara itu, beliau berkata dalam beberapa serbuan berasingan di sekitar kawasan Simpang Empat semalam, enam lelaki dan seorang wanita berusia antara 26 dan 36 tahun ditahan atas kesalahan mengedar dadah.
"Tangkapan dilakukan di beberapa rumah di kawasan Simpang Empat seperti di Kampung Tanah Timbul dan Kilometer 10 Batas Lintang. "Kebanyakan suspek yang ditahan didapati mengedar secara kecil-kecilan di kawasan itu," katanya.
Semua suspek disiasat di bawah Seksyen 39B, Seksyen 39A (1) dan Seksyen 12 (2) Akta Dadah Berbahaya 1952.

No comments:

Post a Comment