Search This Blog

Saturday, October 17, 2015

Broker tanah dibakar dalam tandas


Badan seorang broker tanah melecur teruk selepas dia dibaling dengan kain bercampur petrol yang dibakar di dalam tandas pusat beli-belah Prangin Mall, George Town malam kelmarin.


GEORGE TOWN – Seorang broker tanah melecur separuh badan selepas dibaling dengan kain dibasahi minyak petrol yang dibakar ketika lelaki berkenaan berada di dalam tandas pusat beli-belah Prangin Mall di sini malam kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira pukul 10 malam itu, mangsa, Ayob Sudin, 56, melecur pada kepala, muka, badan dan kaki selain sebahagian seluar serta baju yang dipakainya turut terbakar.
Difahamkan, mangsa semasa kejadian sedang membuang air kecil sebelum terkejut melihat objek berbentuk bulat dalam keadaan terbakar dibaling dari bahagian atas pintu tandas berkenaan.
Penolong Kanan Penguasa Bomba Bahagian Penyiasatan Kebakaran Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, Mohd. Shah Irwan Othman berkata, pihaknya bergegas ke lokasi kejadian sebaik me­nerima panggilan mengenai kejadian itu pada pukul 10.08 malam.
Menurutnya, sebaik tiba di tandas berkenaan yang terletak di aras satu pusat-beli belah berkenaan, pihaknya menemui seorang mangsa lelaki berada dalam keadaan melecur separuh badan selain salah mangkuk tandas terdapat kesan terbakar.
“Kami dimaklumkan, mangsa berlari keluar dari tandas itu dalam keadaan terbakar dan menjerit meminta tolong daripada orang awam yang berada berhampiran.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1017&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_04.htm#ixzz3ovs4jP6t 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment