Search This Blog

Saturday, October 17, 2015

3 didakwa culik anak kontraktor


Kim Wen (kanan) memeluk erat Hanizan sebaik sahaja pemandu teksi itu dibebaskan oleh polis di Kompleks Mahkamah Kajang semalam.


KAJANG – Tiga lelaki terma­suk seorang ahli perniagaan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan menculik seorang kanak-kanak berusia lima tahun berhampiran sebuah tadika di Sungai Chua di sini minggu lalu.
Ketiga-tiga tertuduh, Siow Kek Keong, 44, seorang ahli perniagaan; Mohd. Saifulamry Jarkasi, 28, yang bekerja sebagai pemandu lori dan Riduansyah Yahya, 32, seorang buruh warga Indonesia me­ngangguk faham ketika pertuduhan dibacakan terhadap mereka di hadapan Majistret Abdul Jalil Salam Muhamad.
Bagaimanapun, tiada pengakuan direkodkan daripada kesemua tertuduh.
Mengikut pertuduhan, Kek Keong, Mohd. Saifulamry dan Riduan­syah didakwa bersama-sama menculik kanak-kanak untuk mendapatkan wang tebusan berjumlah RM300,000 di tepi Jalan Seroja, berdekatan sebuah rumah Taman Setia, Sungai Chua pada pukul 9.26 pagi 9 Oktober lalu.
Kesemua tertuduh didakwa me­lakukan kesalahan di bawah Seksyen 3(1) Akta Penculikan 1961 dan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum mati atau penjara seumur hidup dan sebat jika sabit kesalahan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1017&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz3ovsuJ17y 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment