Search This Blog

Saturday, September 5, 2015

Tiga Wanita Warga Emas Maut Dalam Kebakaran Di Setapak


Diterbitkan: Sabtu, 5 September 2015 1:00 PM
Kebakaran tokong Cina yang mengobankan tiga warga emas, awal pagi Sabtu.

KUALA LUMPUR: Tiga wanita warga emas rentung dalam satu kebakaran di sebuah tokong Cina di Kampung Baru Air Panas, Setapak di sini, awal pagi Sabtu.
Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Supritendan Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, dalam kejadian kira-kira 3 pagi itu, mangsa berusia 60 hingga 65 tahun ditemui dalam keadaan rentung oleh anggota bomba.
"Mangsa dipercayai terperangkap dan gagal mencari jalan keluar, kesemua mereka adalah warga tempatan," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, Sabtu.
Polis berkata dua mangsa dipercayai adalah sami di tokong itu, manakala seorang lagi wanita dipercayai rakan mereka.
"Siasatan awal mendapati kebakaran itu dipercayai bermula dari bahagian tengah tokong berkenaan," katanya.
Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Bomba Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada pukul 3.11 pagi dan tiba di lokasi kejadian kira-kira lapan minit kemudian.
"Seramai 49 anggota bersama enam jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Setapak, Wangsa Maju, Hang Tuah dan KLCC telah dihantar ke lokasi kejadian.
"Kita mengambil masa selama satu jam untuk mengawal kebakaran dan berjaya mengawal api dari merebak ke kawasan rumah setinggan yang berada berhampiran tokong berkenaan," katanya.
Azizan berkata pihaknya masih belum mengenalpasti punca kebakaran itu. -- Bernama

No comments:

Post a Comment