Search This Blog

Thursday, September 3, 2015

Terkejut diminta berpindahAhmad TAJOL (depan, dua dari kanan) menunjukkan notis pengosongan kediaman kepada Mohd. Ghazali (depan, tiga dari kiri) sambil diperhatikan oleh pembeli-pembeli rumah yang lain di Taman Desa Duranta, Seremban kelmarin.


SEREMBAN – Seramai 17 pemilik rumah di Taman Desa Duranta di sini yang diarah berpindah oleh pemilik tanah di situ merayu agar diberi sedikit masa bagi membolehkan mereka mencari jalan penyelesaian.
Mereka sebelum ini diminta me­ngosongkan kediaman masing-masing yang dibeli sejak enam tahun lalu menjelang Jumaat depan.
Perkara itu diketahui selepas mereka menerima surat daripada syarikat guaman yang mewakili pemilik tanah pada April tahun lalu.
Cerita penduduk, Ahmad Tajol Aros Abd. Kadir, 47, beliau bersama 16 penghuni lain membeli rumah teres dua tingkat itu pada tahun 2009 daripada pemaju dengan harga RM200,000 hingga RM250,000 sebuah.
“Selepas terima surat guaman, kami buat semakan dan baharu mengetahui rupa-rupanya nama pemilik tanah berbeza dengan nama pemilik di dalam geran.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0903&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz3kd23PuN1 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment