Search This Blog

Thursday, September 3, 2015

Peguam dicekup polis SingapuraKAMAL Hisham pernah mendiami rumah di No. 6, Lorong Mutiara, Kampung Melayu Majidee di Johor Bahru.


JOHOR BAHRU – Peguam Kamal Hisham Jaffar yang dikehendaki bagi membantu siasatan berhubung kes pecah ama­nah RM660,000 melibatkan sebuah syarikat di negeri ini ditangkap oleh pihak berkuasa Singapura semalam.
Ketua Polis Johor, Datuk Rusli Ahmad berkata, peguam berusia 45 tahun itu ditahan setelah polis Interpol mengeluarkan waran tangkap ke atasnya dan memaklumkan kepada polis Singapura.
“Peguam itu tiba di Lapangan Terbang Changi, Singapura dengan menaiki penerbangan dari Dubai, Emiriyah Arab Bersatu pada pukul 8 malam Selasa lalu sebelum ditangkap hari ini (semalam).
“Menerusi perintah mahkamah yang diperoleh, kami akan membawa pulang peguam itu ke negara ini untuk siasatan lanjut,” kata beliau tanpa memberi butiran identiti peguam itu dan kes membabitkan pengamal undang-undang terbabit.
Kamal Hisham dikehendaki polis Malaysia sejak tiga tahun lalu kerana dipercayai terlibat dengan kes penipuan dan pecah amanah melibatkan sebuah syarikat yang didakwa mempunyai kaitan dengan kerabat diraja Johor.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0903&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz3kd1OyGDU 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment