Search This Blog

Friday, August 14, 2015

Kemalangan ragut nyawa tiga sahabat


MOHD AZLIM ZAINURY
14 OGOS 2015
Kemalangan ragut nyawa tiga sahabat

Keadaan Proton Wira tersebut

MARANG - Tiga sahabat maut manakala seorang lagi cedera parah apabila kereta dinaiki mereka remuk selepas terbabas dan merempuh tangga jejantas di kilometer 12 Jalan Kuala Terengganu ke Kuala Berang di Wakaf Dua di sini, pagi tadi.

Tiga yang maut dalam kejadian berlaku kira-kira 3.45 pagi itu merupakan pemandu kereta jenis Proton Wira, yang dikenal pasti sebagai Ahmad Amir Fikri Abdul Nasir, 20, beralamat dari Kampung Tok Kaya, Kuala Terengganu.

Dua lagi ialah penumpang, Ahmad Hafiz Zaini@Ramli, 20, dari Banggol Tasek, dan Mohamad Fairuz Rani, 21, dari Rawai manakala seorang lagi penumpang parah, Mohamad Faizzuddin Mohd Saad, 20, patah kedua-dua belah kakinya.

Mereka berempat dikatakan dalam perjalanan ke Kuala Berang dari arah Kuala Terengganu namun setiba di tempat kejadian kereta dipandu Ahmad Amir Fikri dikatakan hilang kawalan lalu terbabas dan merempuh tangga jejantas.

Penumpang, Mohamad Fairuz meninggal dunia di tempat kejadian manakala  pemandu kereta, Ahmad Amir dan seorang lagi penumpang, Ahmad Hafiz Zaini meninggal dunia semasa menerima rawatan di wad kecemasan.

Seorang penumpang terselamat, Mohammad Faizzuddin mengalami kecederaan patah pada kedua-dua belah kaki dan beralamat dari Rawai itu kini dirawat di wad 4EE di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu.

Jenazah tiga sahabat terbabit telah dibawa ke Unit Forensik HSNZ untuk di bedah siasat dan anggota keluarga mangsa terbabit dilihat turut berada di Unit Forensik HSNZ pagi tadi.

Pemangku Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud ketika dihubungi Sinar Harian hari ini mengesahkan menerima laporan dan berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan serta kes kini disiasat di bawah sek 41(1) APJ 1987.

No comments:

Post a Comment