Search This Blog

Tuesday, August 25, 2015

Budak 6 tahun lemas dalam kolam renang


WARTAWAN SINAR HARIAN
24 OGOS 2015Baharudin Mustapha
Baharudin Mustapha

PORT DICKSON – Seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun ditemui mati dipercayai lemas dalam kolam renang di sebuah hotel di Telok Kemang petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang, mangsa yang berasal dari Melaka dipercayai lemas di dalam kolam kanak-kanak sebelum disedari pengunjung yang yang berada di situ.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Baharudin Mustapha berkata, mangsa datang bersama ayah dan tiga lagi adik beradiknya untuk bercuti dan menginap di hotel berkenaan kira-kira jam 3.30 petang.

"Sekitar jam 5.30 petang, mangsa bersama abangnya berusia 16 tahun turun mandi di kolam bagaimanapun mangsa hanya mandi di kolam renang bahagian kanak-kanak.

“Namun kira-kira 30 minit kemudian terdapat pengunjung lain yang berada di kolam itu menyedari ada kanak-kanak yang lemas. Sebaik sahaja dibawa keluar dari kolam itu, mangsa diberikan bantuan pernafasan (CPR),” katanya kepada Sinar Harian di sini.

Baharudin berkata, mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Port Dickson (HPD) oleh kakitangan hotel sebelum disahkan meninggal dunia pada jam 7 malam oleh kakitangan HPD.

“Bedah siasat mendapati punca kematian akibat lemas dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut,” katanya.

No comments:

Post a Comment