Search This Blog

Tuesday, July 7, 2015

Tahanan Reman Dua Suspek Kes Dera Kanak-Kanak Disambung Tujuh Hari


Diterbitkan: Isnin, 6 Julai 2015 2:01 PM
Mahkamah Majistret menyambung tempoh tahanan reman selama tujuh hari mulai Isnin terhadap ibu tiri kanak-kanak perempuan yang didera di Rantau Panjang. -fotoBERNAMA

PASIR MAS: Mahkamah Majistret Pasir Mas pada Isnin melanjutkan tahanan reman selama tujuh hari terhadap dua suspek dalam kes dera seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun.
Perintah lanjutan tahanan itu dikeluarkan Hakim Mahkamah Majistret Mohamad Redza Azhar Rezali bermula Isnin dan berakhir Ahad (12 Julai).
Lelaki berusia 39 tahun dan wanita berusia 25 tahun itu sebelum ini ditahan reman selama empat hari bermula 29 Jun dan berakhir 2 Julai lepas, dan disambung tiga hari serta berakhir semalam untuk siasatan lanjut.
Kes disiasat di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan parah.
Kanak-kanak itu dilaporkan ditemui ibu kandungnya pada 24 Jun dalam keadaan wajahnya cengkung dan seluruh badannya lebam serta dipenuhi parut manakala tubuhnya membongkok dipercayai akibat patah tulang belakang dan rusuk.
Pada hari sama, kanak-kanak itu dimasukkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II untuk rawatan dan berada di bawah jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

No comments:

Post a Comment