Search This Blog

Monday, July 27, 2015

Remaja bunuh keluarga dibicara sebagai orang dewasa

Tulsa, Oklahoma: Remaja berusia 16 tahun yang bersama abangnya menikam hingga mati ibu bapa serta tiga adik beradik mereka, akan didakwa membunuh sebagai orang dewasa yang membawa hukuman penjara seumur hidup jika didapati bersalah.
Remaja itu akan menghadapi tuduhan yang sama seperti abangnya, Robert Bever, 18, iaitu lima tuduhan membunuh serta satu serangan ganas dalam kejadoan Khamis lalu.
Peguam Daerah Tulsa, Steve Kunzweiler, berkata perbicaraan sebagai orang dewasa bermakna hukuman maksimum untuk remaja 16 tahun itu ialah penjara seumur hidup tanpa parol jika didapati bersalah.
Oklahoma tidak mengamalkan hukuman mati dan pada 2005, Mahkamah Agung Amerika Syarikat tidak membenarkan hukuman mati terhadap mereka yang berusia bawah 18 tahun ketika melakukan jenayah.
Dua beradik itu didakwa menikam hingga mati bapa, David Bever, 52, dan ibn, April Bever, 44, dua adik lelaki, Daniel Bever, 12, Christopher Bever, 7, serta
adik perempuan, Victoria Bever, 5.
Seorang lagi adik perempuan mereka yang berusia 13 tahun juga ditikam dan kini dirawat di hospital manakala seorang lagi adik perempuan berusia dua tahun terselamat.
Polis masih berusaha mengenal pasti motif dua beradik itu melakukan serangan berkenaan termasuk menyelongkar lama sosial milik Robert Bever bagi mencari petunjuk. - AP
]
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 26 Julai 2015 @ 12:03 PM


Robert Bever, 18, (gambar) dan adik lelakinya berusia 16 tahun akan dibicara sebagai orang dewasa membawa hukuman maksimum penjara seumur hidup tanpa parol jika didapati bersalah. - Foto AP
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/66301#sthash.EUUBsana.dpuf

No comments:

Post a Comment