Search This Blog

Tuesday, July 7, 2015

2 pelajar maut motosikal dirempuh kereta


ORANG ramai memerhatikan kemalangan yang berlaku berhampiran SMK Seri Inas, di Kuala Ketil, pagi tadi. - Foto ihsan bomba
BALING: Dua pelajar sekolah maut, manakala seorang wanita parah selepas motosikal dinaiki mereka dirempuh kereta berhampiran Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Inas, di Kuala Ketil, pagi tadi.
Ketika nahas kira-kira jam 7.30 pagi itu, kedua-dua pelajar berusia 14 tahun itu dalam perjalanan ke SMK Seri Inas apabila motosikal dinaiki mereka dirempuh sebuah PROTON Wira dipandu seorang lelaki di Jalan Kejau-Malau, tidak jauh dari sekolah berkenaan.
Difahamkan, pemandu kereta terbabit hilang kawalan lalu merempuh dua motosikal, masing-masing dinaiki dua mangsa dan seorang wanita.

KEADAAN motosikal selepas terbabit dalam kemalangan berhampiran SMK Seri Inas, di Kuala Ketil, pagi tadi. - Foto ihsan bomba
Jurucakap bomba ketika dihubungi berkata, pihaknya bergegas ke lokasi dan mendapati dua pelajar sekolah yang juga penunggang dan pembonceng motosikal maut di tempat kejadian, manakala wanita yang menunggang sebuah lagi motosikal yang dirempuh cedera parah.
Katanya, turut cedera parah ialah lelaki berusia lingkungan 40-an yang juga pemandu kereta terbabit.
"Mayat dua pelajar terbabit kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut, manakala mangsa yang parah dikejarkan ke Hospital Kulim untuk rawatan lanjut," katanya.

No comments:

Post a Comment