Search This Blog

Saturday, June 27, 2015

Perompak gagal larikan wang RM20,000 dalam peti besiShariza (kiri) dan pembantunya, Hasmimaziza Abdul Hamid memeriksa barangan yang berselerak setelah kedai minyak wanginya di Jalan Langgar, Alor Setar dipecah masuk penyamun semalam.


ALOR SETAR – Seorang pengurus premis menjual minyak wangi bernasib baik tidak mengalami kerugian besar apabila kedainya di Jalan Langgar di sini dipecah masuk perompak semalam.
Ini kerana penjenayah terbabit ‘terlepas pandang’ sebuah peti besi di dalam premis itu yang mengandungi wang tunai sejumlah RM20,000.
Pengurus MJ Rehab Perfumes, Shariza Nadzri, 35, berkata, dia menyedari kejadian tersebut sebaik mahu membuka kedai pada pukul 10 pagi semalam.
“Saya terkejut melihat barang-barang di dalam kedai berselerak terutama di kaunter pembayaran sebelum mendapati sebuah komputer riba, dua telefon bimbit dan wang tunai RM500 hilang,” katanya ketika ditemui di premisnya di sini semalam.
Shariza menceritakan, ketika itu hatinya berdebar-debar kerana teringatkan wang hasil jualan berjumlah RM20,000 yang disimpan di dalam peti besi tersebut.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0627&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz3eDWWhcxB 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment