Search This Blog

Saturday, June 27, 2015

Penjahat Bukit Jelutong tersungkurAnggota polis mengusung mayat penjenayah yang mati ditembak di Jalan Jingga, Bandar Nusa Rhu di Bukit Jelutong semalam.


SHAH ALAM – Niat tiga penjenayah untuk menceroboh sebuah rumah ahli perniagaan di Jalan Pulau Angsa U10, Bandar Nusa Rhu, Bukit Jelutong, Shah Alam di sini semalam berakhir dengan ketiga-tiga penjahat itu mati ditembak oleh polis.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Datuk Mohd. Adnan Abdullah berkata, dalam kejadian pukul 2 pagi itu, pemilik rumah terbabit terjaga daripada tidur selepas terdengar alat penggera berbunyi.
Menurut beliau, ahli perniagaan yang memeriksa punca bunyi itu ternampak kelibat sekumpulan penjenayah sedang memanjat pagar rumahnya sebelum mangsa menghubungi polis.
“Polis yang menghantar pasukannya ke lokasi kejadian terserempak dengan tiga lelaki yang sedang melarikan diri di Jalan Jingga di kawasan tersebut.
“Polis cuba menahan ketiga-tiga lelaki itu namun dua daripada suspek mengeluarkan parang dan sejenis senjata menyerupai pistol cuba menyerang polis,” kata beliau ketika dihubungi di sini semalam.
Kata Adnan, bagi mempertahankan diri, polis bertindak menembak ketiga-tiga lelaki itu dan mereka disahkan mati di tempat kejadian.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0627&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz3eDWN3vLI 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment