Search This Blog

Saturday, June 27, 2015

Guru agama tidak sempat berbuka puasa
BACHOK – Hasrat seorang guru sekolah rendah untuk berbuka puasa dengan colek nanas kegemarannya bersama isteri dan anak-anaknya tidak kesampaian selepas maut dalam kemalangan di Kampung Sungai Gali, Kandis di sini malam kelmarin.
Dalam kejadian pada pukul 7.10 malam itu, mangsa, Sukri Hassan (gambar), 57, yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dirempuh sebuah motosikal Yamaha RXZ yang ditunggang Mohamad Rosaddie Mat Ali, 22, ketika mangsa membuat pusingan U di jalan berkenaan yang terletak kira-kira dua kilometer dari rumahnya.
Akibat rempuhan itu, Sukri dan Mohamad Rosaddie dikatakan terpelanting ke bahu jalan.
Guru Pendidikan Islam itu maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah pada kepala manakala Mohamad Rosaddie disahkan meninggal dunia semasa menerima rawatan di Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian pada pukul 11.30 pagi semalam.
Isteri Sukri, Juariah Ramli, 51, berkata, arwah suaminya keluar dari rumah pada pukul 6.15 petang untuk bersiar-siar di sekitar Pantai Sungai Gali di sini selepas membantunya menyiapkan hidangan tersebut.
“Arwah sempat menyiapkan colek nanas itu dan berhasrat untuk menikmatinya sebagai juadah pencuci mulut selepas berbuka.
“Semasa menunggu waktu berbuka, kami sekeluarga dikejutkan dengan be­rita kejadian itu kira-kira pukul 7.15 petang,” katanya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0627&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz3eDWi33mn 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment