Search This Blog

Saturday, June 27, 2015

Didakwa memandu semasa mabukAnggota polis mengiringi Norman (kiri) yang didakwa memandu dalam keadaan mabuk sehingga melanggar kereta peronda polis di Mahkamah Majistret Trafik Kuala Lumpur, Jalan Duta semalam.


KUALA LUMPUR – Seorang pelajar sebuah kolej swasta dihadapkan ke Mahkamah Majistret Trafik di sini semalam atas pertuduhan memandu dalam keadaan mabuk sehingga melanggar sebuah kereta peronda polis pada Isnin lalu.
Tertuduh, Lua Norman, 21, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Majistret Zura Syazween Hamizan.
Mengikut pertuduhan, Norman yang merupakan pelajar Kolej SEGI, Kota Damansara didakwa memandu kereta Volkswagen Polo 1.2 di bawah pengaruh alkohol di mana kandungan alkohol di dalam badan didapati 111 mikrogram (mg) per 100 mililiter (ml) nafas iaitu lebih 76mg per 100ml nafas daripada had yang ditetapkan iaitu 35mg per 100ml nafas.
Ekoran keadaan itu, tertuduh didakwa gagal mengawal kenderaan yang dipandunya dan menyebabkan kecederaan terhadap anggota peronda polis Nor Alhayari Buyong, 58, dan Zainal Abu Bee Din, 50.
Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu di Jalan Pudu dari arah Jalan Pudu menghala ke pusat bandar raya pada pukul 8.55 pagi, 22 Jun lalu.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0627&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz3eDWs2RQx 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment