Search This Blog

Tuesday, May 5, 2015

Tangisan syahdu

Baling: “Pada mulanya, kami menyangka suara anak kucing tetapi berasa tidak sedap hati lalu menghampiri kawasan itu sebelum melihat seorang bayi lelaki sedang menangis lalu kami menyelamatkannya.”
Begitu kata Ketua Ronda Skim Rondaan Sukarela (SRS), Mohd Najib Abdul Hamid, 54, apabila menemui bayi lelaki cukup sifat dan masih bertali pusat dipercayai baru dilahirkan sebelum dibuang berdekatan pokok pisang di belakang sebuah rumah di Kampung Charok Kapas, Kuala Pegang, di sini, awal pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 2 pagi, Mohd Najib bersama tiga rakan lain sedang melakukan rondaan di kawasan itu untuk menjaga keselamatan sebelum mereka dikejutkan dengan suara tangisan kuat.
Mohd Najib berkata, sebelum itu, mereka ternampak sebuah motosikal memasuki kawasan kampung lalu mengekorinya untuk memantau sebelum tiba-tiba terdengar suara tangisan yang disangkakan anak kucing.
Menurutnya, mereka juga berasa sesuatu yang pelik lalu mendekati kawasan itu dan terkejut melihat ada bayi dalam keadaan bogel dipercayai baru dilahirkan hanya diletakkan di atas tanah.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 5 Mei 2015 @ 10:21 AM


PENDUDUK menunjukkan lokasi bayi berkenaan ditemui.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/48593#sthash.mgB9BhRK.dpuf

No comments:

Post a Comment