Search This Blog

Wednesday, May 13, 2015

Tak sempat sambut Hari GuruSALAH seorang anggota keluarga mangsa meratapi mayat dua beranak yang maut selepas Toyota Avanza yang mereka naiki merempuh sebuah lori di Jalak Salak-Sepang dekat Sepang semalam.


SEPANG – Hasrat seorang guru untuk meraikan sambutan Hari Guru bersama para pelajarnya Sabtu ini tidak kesampaian apabila maut dalam satu kemalangan membabitkan tiga kenderaan ketika dalam perjalanan untuk menjalani kursus Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) di ibu negara pagi semalam.
Dalam kejadian pada pukul 7.15 pagi itu, guru di Sekolah Mene­ngah Kebangsaan Pantai Sepang Putra di sini, Norhalina Ahmad, 47, bersama anak lelakinya, Al-Akmal Hafiy Darwisy Kadapi, 19, maut apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Avanza yang mereka naiki merempuh sebuah lori di Jalak Salak-Sepang dekat sini.
Pemangku Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Abdul Aziz Ali berkata, kejadian berlaku apabila Toyota Avanza yang dipandu Al-Akmal Hafiy Darwisy dari arah Sepang ke Salak cuba mengelak sebuah kereta Viva yang memasuki lorong bertentangan.
“Kereta Viva yang dipandu seorang wanita India itu pada mulanya berada di hadapan sebuah lori, secara tiba-tiba memasuki arah bertentangan dan menyebabkan Al-Akmal Hafiy Darwisy cuba mengelak daripada berlanggar dengan kenderaan tersebut.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0513&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz3Zxrt9cmv 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment