Search This Blog

Monday, May 11, 2015

Rempuh Pam Minyak, Seorang Maut, Tiga Parah


Diterbitkan: Isnin, 11 Mei 2015 12:35 PM

SANDAKAN: Seorang lelaki maut manakala tiga lagi cedera parah selepas kereta Proton Iswara yang mereka naiki terbabas dan melanggar besi penghadang pam minyak Shell di Jalan Prayer di sini, Ahad malam.
Ketua Polis Daerah Sandakan ACP Zabidi Md Zain berkata Heddriawan Awang, 27, yang memandu kereta berkenaan mati di tempat kejadian.
Siasatan awal mendapati, dalam kejadian pada 9.45 malam itu, kereta dinaiki mangsa bergesel dengan sebuah kenderaan lain sebelum terbabas dan melanggar besi penghadang pam stesen minyak berkenaan, katanya di sini, Isnin.
Katanya, tiga yang cedera parah terdiri daripada dua penumpang lelaki dan seorang penumpang wanita berusia lingkungan 20-an yang menerima rawatan di Hospital Duchess of Kent Sandakan. Keadaan mereka dilaporkan stabil.
Beliau berkata kenderaan lain yang terlibat dengan kemalangan itu tidak dapat dikenal pasti nombor pendaftaran dan jenisnya serta tidak berhenti di tempat kejadian selepas nahas berlaku.
Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan saksi kejadian diminta tampil untuk membantu siasatan, katanya.

No comments:

Post a Comment