Search This Blog

Tuesday, May 5, 2015

Peragut teruk dibelasah telinga hampir putus
KOTA BHARU – Dua peragut bukan sahaja kempunan untuk menikmati hasil ragut malah salah seorang daripadanya hampir putus telinga kiri dibelasah oleh orang ramai yang geram dengan tindakan mereka meragut beg tangan seorang wanita dalam kejadian di Perumahan Tanjung Chat, Pengkalan Chepa dekat sini kelmarin.
Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Rohaimi Md. Isa berkata, dalam kejadian kira-kira pukul 7 petang itu, kedua-dua suspek telah memberhentikan motosikal jenis Yamaha LC yang ditunggang mereka di tepi jalan sebelum salah seorang daripada mereka turun manakala seorang lagi menunggu di atas motosikal.
“Suspek yang turun dari motosikal kemudian menghampiri seorang wanita berusia 50 tahun yang berada di hadapan rumahnya dan terus merentap beg tangan mangsa.
“Seorang saudara mangsa dan anak mangsa yang melihat kejadian itu cuba memberi bantuan, namun seorang lagi suspek datang membawa kayu dan memukul mereka sebelum ke­dua-dua suspek melarikan diri,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu di sini semalam.
Menurutnya, kedua-dua suspek bagaimanapun berjaya ditangkap kira-kira 200 meter dari rumah wanita berkenaan oleh orang awam yang kebetulan berada di situ.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0505&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz3ZD6jtVDY 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment