BUTTERWORTH - Seorang pemungut hutang maut ditembak ketika menunggang motosikal di lorong belakang deretan rumah kedai di Taman Carissa, Mak Mandin di sini hari ini.

Goh Wooi Loon, 31, dilapor dikejar seorang lelaki yang menaiki motosikal sebelum ditembak dari arah belakang.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara Asisten Komisioner Abdul Rahman Ibrahim berkata kejadian pada 7.20 malam itu menyebabkan Goh terjatuh daripada  motosikalnya dan mati di tempat kejadian.

"Berdasarkan maklumat awal, mangsa yang tinggal di Taman Bagan Ajam, dekat sini dikejar seorang lelaki yang turut menunggang motosikal sehingga ke lorong belakang premis kedai di situ.

"Pemeriksaan forensik mendapati kesan luka akibat tembakan di bawah telinga kanan mangsa," katanya kepada pemberita di tempat kejadian di sini.

Beliau berkata mayat lelaki itu dihantar ke Hospital Seberang Jaya untuk bedah siasat.

Abdul Rahman berkata motif kejadian masih disiasat dan polis akan mendapatkan rakaman CCTV yang terdapat di kawasan berkenaan atau kedai berhampiran bagi membantu siasatan.

Polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.  - Bernama