Rohana (tengah) menutup mukanya dengan surat khabar bagi mengelak wajahnya dirakam jurugambar semasa keluar dari Mahkamah Sesyen Kota Bharu semalam.
KOTA BHARU – Seorang wanita dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas enam pertuduhan menerima suapan daripada dua mangsa sebanyak RM29,000 tiga tahun lalu.
Tertuduh, Rohana Yaacob, 37, bagaimanapun tidak mengaku bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Adli Abdul Ghalib.
Bagi pertuduhan pertama, dia didakwa menerima suapan berjumlah RM2,500 daripada Mohd. Amiero Roslan sebagai dorongan untuk pegawai polis menolong menyelesaikan kes Muhammad Hafiz Roslan yang ditangkap atas kesalahan di bawah Seksyen 39a(2) Akta Dadah Berbahaya 1952.
Kesalahan dilakukan di hadapan kedai 7-Eleven Wakaf Bharu, Tumpat pada 21 April 2012.
Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0526&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm#ixzz3bCEFBI77
Hakcipta terpelihara
No comments:
Post a Comment