Search This Blog

Friday, May 15, 2015

Bapa bunuh anak untuk rebut hak milik rumah

HERTFORDSHIRE, Britain – Seorang lelaki yang baru tiga minggu mendapat hak penjagaan bertindak memukul sehingga mati anak perempuannya kerana mahu mendapat lebih banyak faedah dan sebuah rumah.
Biz Bonanza Deal. The Only Broadband Deals for SMEs

Carl Wheatley, 31, mengaku membunuh Alexa-Marie Quinn pada Mac tahun lepas selepas pihak berkuasa tempatan memberikannya hak penjagaan daripada sebuah keluarga angkat.
Mahkamah menolak pengakuannya yang menyatakan kematian kanak-kanak berusia empat tahun itu sebagai kurang tanggungjawab selepas mendapati dia melakukan pembunuhan kejam.
Wheatley sebelum ini pernah memberitahu rakan sekerjanya bahawa dia boleh mendapat sebuah rumah dengan dua bilik dan faedah £1,700 (RM9,585) jika mendapat hak penjagaan terhadap kanak-kanak itu.
Pendakwa Raya di Mahkamah Crown St. Albans, Christopher Donnellan QC memberitahu, terdapat 65 kesan lebam di tubuh kanak-kanak itu dan lebam ke-66 menyebabkan kematiannya.
“Selepas tiga minggu mendapat hak penjagaan, lelaki itu memukul dengan teruk sehingga membawa kematian terhadap Quinn,” ujarnya. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0515&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm#ixzz3a9b82Gt5 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment