Search This Blog

Friday, April 17, 2015

Tiga Suspek Miliki Barang Peribadi Mangsa Kes Bunuh Ditahan


Diterbitkan: Khamis, 16 April 2015 3:42 PM
Adnan Abdullah

SHAH ALAM: Penahanan tiga lelaki yang membawa kepada penemuan barangan peribadi milik dua mangsa kes bunuh di Kilometer 10, Jalan Bristol arah Kuang, Selasa lalu memberi harapan untuk pihak polis melengkapkan siasatan kes berkenaan.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Datuk Mohd Adnan Abdullah berkata, tiga suspek berusia antara 18 hingga 23 tahun itu ditahan di tempat berasingan iaitu di Rawang, Selayang dan Setapak.
"Cincin dan rantai emas yang dipercayai milik mangsa dirampas daripada suspek yang ditahan itu.
"Selain itu, pakaian suspek turut dirampas ketika kejadian itu dan semua barangan itu dihantar untuk pengesahan DNA," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Selangor, di sini, Rabu.
Dalam pada itu, Adnan menjelaskan, semua suspek kini ditahan  reman, manakala gerakan juga dilakukan untuk mengesan suspek lain bagi membantu siasatan kes itu.
Dalam kejadian baru-baru ini, kedua-dua mayat lelaki tersebut ditemui dalam sebuah kereta Perodua Kembara berhampiran gaung di tepi Jalan Bristol.
Mangsa dipercayai dikelar dan dijerut selepas berlaku pertengkaran antara mereka semasa dalam perjalanan untuk menyertai upacara keagamaan.

No comments:

Post a Comment