Search This Blog

Thursday, April 23, 2015

Lelaki Cari Lembu Hilang Ditemukan Mati


Diterbitkan: Khamis, 23 April 2015 2:38 PM

BESUT: Seorang penternak lembu ditemukan mati di kawasan kebun kelapa sawit dekat Kampung Hutan Padang Tapong di sini kira-kira jam 3.30 petang Rabu oleh seorang rakannya.
Mangsa dikenali sebagai Muhamad Suhaimi Mohamed, 59, yang bekerja sendiri tinggal di Kampung Padang Luas, Jerteh kira-kira lapan kilometer daripada tempat kejadian.
Ketua Polis Daerah Besut Supt Khaled Che Lah berkata sebelum itu mangsa yang pergi secara bersendirian sedang mencari lembunya yang hilang telah menghubungi rakannya yang dikenali sebagai June di Pasir Putih, Kelantan untuk datang membantunya kira-kira pukul 2.00 petang Rabu.
Katanya apabila sampai di kawasan hutan berkenaan June telah cuba menghubungi mangsa melalui telefon bimbit dan rakannya itu memberitahu yang ia berada di satu kawasan dengan menyeberang sebatang sungai di situ.
"Kira-kira sepuluh minit kemudian rakannya tiba-tiba mendengar bunyi salakan anjing kepunyaan mangsa dari satu kawasan sebelum disusuli dengan bunyi tembakan sebanyak dua kali," kata Khaled kepada media di sini, Khamis.
Katanya curiga dengan bunyi tembakan itu rakannya telah mencari mangsa dan berjaya menemuinya dalam keadaan terlentang dengan senjatanya masih di dakapannya manakala seekor babi hutan turut ditemui mati 15 meter daripada mangsa ditemukan.
Mayat mangsa dikeluarkan daripada kawasan berkenaan kira-kira jam 11.00 malam tadi dan dihantar ke Hospital Daerah Besut untuk bedah siasat.
Pihak Hospital Daerah Besut mengesahkan kematian mangsa disebabkan serangan jantung dan pemeriksaan ke atas mayat mangsa juga didapati tiada sebarang kesan kecederaan kecuali hanya luka kecil di bawah telinganya.

No comments:

Post a Comment