Search This Blog

Friday, April 17, 2015

Kes Bunuh: Polis Buru Tiga Warga Asing


Diterbitkan: Khamis, 16 April 2015 5:23 PM
Dhir Bahadur Malla antara suspek yang diburu polis kerana kes bunuh.

SHAH ALAM: Tiga lelaki warga asing diburu polis kerana dipercayai terlibat dalam tiga kes pembunuhan yang berlaku berasingan di sekitar Selangor, Februari lalu.
Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Datuk Mohd Adnan Abdullah, lelaki terlibat masing-masing dua warga Myanmar, manakala seorang lagi berasal dari Nepal.
"Suspek dikenali sebagai Dhir Bahadur Malla, warganegara Nepal yang berusia 25 tahun dan disyaki terlibat dalam kes pembunuhan rakan serumahnya yang berlaku di sebuah kilang di Jalan Rawang Perdana 2, Rawang.
"Salah seorang lelaki Myanmar yang dikehendaki adalah Kaa Yen Maa yang berusia 30 tahun dan disyaki terlibat dalam pembunuhan suri rumah rakan senegaranya, Aishah Mohd Harun di kediaman mangsa di Seri Kembangan, Serdang.
"Suspek ketiga pula adalah warga Myanmar Htet Pyae Aung yang berusia 21 tahun yang dipercayai terlibat dalam pembunuhan seorang pekerja kilang plastik di Taman Sri Muda, di sini," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Selangor, di sini, Khamis.
Adnan turut menjelaskan, setakat ini, punca kejadian tidak diketahui dan pihaknya masih menjejaki kesemua suspek untuk membantu siasatan.
Dalam pada itu, Adnan berharap orang ramai dapat membantu pihak polis dengan membuat laporan jika ternampak individu yang dikehendaki atau mempunyai maklumat mengenai kes-kes berkenaan.
"Kami berharap orang ramai akan segera ke balai polis berdekatan sekiranya mereka ternampak suspek-suspek yang dikehendaki," tambahnya lagi.

No comments:

Post a Comment