Search This Blog

Friday, March 20, 2015

Tiga warga asing maut sesak nafas sembunyi daripada ditahan


20/03/2015 6:43pm

LAHAD DATU - Tiga lelaki dipercayai warga asing meninggal dunia akibat sesak nafas ketika bersembunyi di bawah pasar ikan di sini pagi tadi.
Sumber polis menyatakan bahawa mereka dikatakan bersembunyi di situ apabila menyedari operasi membanteras pendatang asing sedang dijalankan oleh pasukan keselamatan kira-kira pukul 8 pagi.
"Ketiga-tiga mangsa dipercayai tidak sedarkan diri akibat kekurangan udara dan ditemui orang awam beberapa jam kemudian," katanya.
Menurut sumber tersebut, beberapa individu lain yang turut bersembunyi di situ bagaimanapun tidak mengalami masalah sedemikian.
Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam Bomba dan Penyelamat Sabah, Mohd. Affendy Kamin dalam satu kenyataan berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu pada pukul 10.46 pagi.
"Empat anggota bersama sebuah jentera tiba di lokasi tiga minit kemudian dan mendapati kesemua mangsa telah dikeluarkan oleh orang awam serta dihantar ke Hospital Lahad Datu, sebelum mereka disahkan meninggal dunia," ujarnya lagi. - Bernama


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0320&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_14.htm#ixzz3UvZW6fea 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment