Search This Blog

Sunday, March 1, 2015

Hancur diseret 30km

Cimahi (Jawa Barat): Mayat seorang pelajar hancur sehingga tidak boleh dikenali selepas diseret bersama motosikalnya sejauh 30 kilometer di belakang sebuah kereta.
Polis berkata, kejadian berlaku kelmarin selepas pelajar berkenaan, Firman Nur Hidayat, 21, dilanggar sebuah kereta Honda City yang dipandu lelaki bernama Yana, 43.
“Dalam kejadian ngeri itu, motosikal yang ditunggang Firman dilanggar kereta berkenaan. Akibatnya, motosikal itu terpelanting ke kanan sementara mangsa ke kiri dan kedua-duanya terperosok di bawah kereta terbabit.
“Pemandu itu tidak menghentikan kenderaannya, sebaliknya memecut laju dengan mengheret motor dan mangsa sejauh 30 kilometer,” kata jurucakap polis Cimahi, Tomy Fidianto.
Yana yang berada bersama teman wanitnya ketika kejadian hanya menghentikan kenderaannya selepas dihadang sebuah bas.
Bercakap kepada wartawan, Tomi berkata, pemandu kereta berkenaan memberi alasan dia tidak berhenti kerana panik selepas melanggar Firman, pelajar semester 4 Universitas Pendidikan Indonesia (UPI).
“Lelaki itu mendakwa dia tidak sihat selepas bekerja seharian. Selepas kemalangan, dia ketakutan hendak berhenti lalu memecut keretanya,” kata Tomi.
Yana bersama teman wanitanya cuba melarikan diri selepas keluar dari kereta, tetapi berjaya ditangkap orang ramai.
Firman dikebumikan semalam.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 1 Mac 2015 @ 5:10 AM


GAMBAR kiri, kereta yang mengheret mangsa dengan mayatnya dikaburkan. Gambar kanan, Firman.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/33884#sthash.frlbD862.dpuf

No comments:

Post a Comment