Search This Blog

Sunday, March 8, 2015

Cabul ketika gunting


Oleh Mohd Firdaus Ibrahim dan Muhaamad Hafis Nawawi

am@hmetro.com.my
Kuala Lumpur: Tindakan seorang tukang gunting rambut berusia lewat 30-an mencabul seorang pelanggan wanita di premisnya di Jinjang, di sini, mengundang padah apabila dia dibelasah suami mangsanya itu, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 8.40 malam itu, suri rumah berusia 22 tahun terbabit pergi ke kedai gunting rambut berkenaan bersama ibunya.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Senior Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad (gambar) berkata, ketika menggunting rambut, suspek lelaki itu dilapor meraba bahagian dada mangsa.
“Pada mulanya, mangsa sangkakan tukang gunting rambut itu mahu mengurut badannya. Sebaik menyedari dia dicabul, mangsa memarahi suspek.
“Suspek kemudian berhenti mencabul mangsa sebelum suri rumah itu beredar selepas selesai menggunting rambut,” katanya.
Zainuddin berkata, perbuatan keji tukang gunting rambut itu tidak disedari orang lain yang berada di premis berkenaan termasuk ibu mangsa kerana badan suri rumah itu ditutup dengan kain.
“Sebaik pulang ke rumah, mangsa menceritakan kejadian menimpanya itu kepada suaminya berusia lewat 20-an.
“Suami mangsa yang berang dengan tindakan keji suspek kembali ke kedai gunting rambut itu sebelum memukul tukang gunting berkenaan,” katanya.
Menurutnya, suami mangsa hanya berhenti memukul suspek selepas ditenangkan isterinya itu.
Katanya, pasangan suami isteri itu kemudian tampil ke Balai Polis Jinjang, di sini, sebelum membuat laporan mengenai kejadian itu.
Beliau berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan (KK) kerana mencabul dan pihak berkuasa sedang mengesan tukang gunting rambut itu.
“Kita yakin suspek akan diberkas dalam masa terdekat,” katanya menasihatkan golongan wanita supaya lebih berhati-hati supaya mengelakkan mereka turut menjadi mangsa.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/35447#sthash.yir2797O.dpuf

No comments:

Post a Comment