Search This Blog

Thursday, March 12, 2015

Anggota polis tidur ketika bertugas ditukarkan 24 jamGambar dua anggota polis yang sedang tidur di Balai Polis Komuniti Mak Mandin, Butterworth, Seberang Perai ketika sedang bertugas menjadi viral di laman sosial Facebook dan blog sejak kelmarin.


SEBERANG PERAI – Penyebaran gambar dua anggota polis yang sedang tidur ketika bertugas di Balai Polis Komuniti Mak Mandin, Butterworth di sini telah menyebabkan mereka ditukarkan ke Bilik Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Utara berkuat kuasa serta-merta.
Ketua Polis negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi (gambar kecil) berkata, tindakan itu dibuat selepas penyebaran gambar berkenaan menerusi laman sosial Facebook.
“Kertas siasatan tatatertib telah dibuka untuk tindakan disiplin, sementara menunggu tindakan disiplin, anggota yang terlibat diarahkan bertukar dalam tempoh 24 jam,” katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.
Kelmarin, gambar dua anggota terbabit yang sedang tidur di atas kerusi di bahagian kaunter pertanyaan balai polis tersebut telah menjadi viral di laman sosial Facebook dan blog.
Bagaimanapun tidak dapat dipastikan tarikh gambar berkenaan telah dirakam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0312&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm#ixzz3U92NQh6H 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment