Search This Blog

Thursday, March 12, 2015

4 jari hancur digilis mesin tebuORANG ramai cuba membantu mengeluarkan tangan kiri Mohd. Faizullah (belakang kiri) yang tersepit di dalam mesin tebu di Gurun semalam.


SUNGAI PETANI – Niat murni seorang remaja bekerja sambilan dengan berniaga air tebu di gerai milik bapanya bertukar menjadi tragedi selepas empat jari tangan kirinya hancur akibat digilis mesin itu semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 1 petang itu mangsa, Mohd. Faizullah Norazham, 18, sedang memerah tebu di gerai milik bapanya yang terletak di Taman Gurun Jaya, Gurun di sini.
Menurutnya, ketika kejadian dia sedang leka memerah beberapa batang tebu ke dalam mesin sambil berbual-bual dengan seorang rakannya yang berada di situ.
“Tiba-tiba saya berasa sakit yang amat sangat, selepas itu baru saya tersedar tangan kiri telah tersepit di dalam mesin tebu.
“Melihat keadaan itu, saya segera menutup suis mesin sebelum hampir pitam apabila melihat darah yang banyak,” katanya ketika ditemui di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini semalam.
Mohd. Faizullah yang merupakan bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Gurun memberitahu, dalam keadaan kesakitan itu, dia sempat menjerit meminta pertolongan daripada orang ramai yang lalu-lalang di hadapan gerainya untuk membuka mesin berkenaan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0312&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_04.htm#ixzz3U91q4uEj 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment