Search This Blog

Monday, February 16, 2015

‘Terimalah pilihan Allah’

Marang: “Dua hari sebelum kejadian, ibu saudara (Mimi Suhartini) saya menukar status profil aplikasi WhatsApp miliknya dengan mesej ‘Terimalah Pilihan Allah Dengan Gembira’. Tidak sangka ia petanda dia akan bertemu Tuhan,” kata Siti Hajar Mohd Sapiem, 22, anak saudara kepada mangsa nahas kemalangan, Mimi Suhartini Muda, 37.
Dalam kemalangan jam 2.30 petang kelmarin, Mimi Suhartini maut bersama suami, Roslan Mamat, 34, bayinya, Nur Airish Alesya berusia tiga bulan dan Muhammad Zaquan, 6, di Kampung Telong, Tok Bali, Bachok, Kelantan.
Difahamkan kenderaan Perodua Alza dinaiki semua mangsa bertembung dengan sebuah pacuan empat roda dari arah bertentangan.
Tiga lagi anak pasangan terbabit Muhammad Rizqi, empat tahun, Muhammad Zarfan Danial, 11 dan Nur Dina Qistina, 12, masih dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian.
Siti Hajar berkata, kejadian berlaku ketika keluarga ibu saudaranya itu dalam perjalanan pulang ke Kampung Pak Madah, Bukit Payong, di sini, selepas menziarahi jenazah Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang meninggal dunia di Kampung Pulau Melaka, Kelantan, kelmarin.
Dapatkan akhbar Metro Ahad untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 15 Februari 2015 @ 5:34 AM


EMPAT beranak yang maut dalam kemalangan di Jalan Melawi-Tok Bali Kampung Telong, Bachok selamat dikebumikan pada pagi dan petang semalam di Tanah Perkuburan Kampung Pak Madah, Bukit Payong, Marang.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/31040#sthash.FeJpP2PT.dpuf

No comments:

Post a Comment