Search This Blog

Monday, February 16, 2015

‘Mana mau lari...’

ANGGOTA tentera dan pelajar kolej swasta ditahan kerana disyaki bersekedudukan di bilik hotel, semalam. 
Oleh Mohd Nur Asnawi Daud

asnawi@hmetro.com.my
Melaka: Terkejut dengan kehadiran pegawai Penguat Kuasa Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) yang melakukan operasi cegah maksiat, seorang penjawat awam cuba melarikan diri melalui tingkap sebuah hotel bajet di Malim, di sini, malam kelmarin.
Lelaki berusia 34 tahun itu dikatakan terkejut apabila pintu bilik hotel di tingkat satu yang disewa bersama pasangannya berusia 22 tahun diketuk menyebabkan dia berusaha memboloskan diri.
Usaha lelaki terbabit gagal apabila tindakannya disedari penguat kuasa JAIM yang menunggu di tingkat bawah sebelum dia diarahkan masuk semula ke dalam bilik hotel.
Mereka antara lapan pasangan dicekup dalam Ops Valentine diketuai Ketua Unit Operasi Bahagian Penguatkuasaan JAIM, Zurul Iman Zakaria bersama polis di sekitar negeri ini bermula jam 10.30 malam kelmarin hingga jam 4 pagi semalam.
Ketua Pegawai Penguat Kuasa JAIM Rahimin Bani berkata, penguat kuasa JAIM yang turut dibantu polis melakukan pemeriksaan di 10 hotel bajet dan dua premis urut di sekitar Malim, Cheng, Bandaraya Melaka dan Melaka Raya.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/31038#sthash.ZrYCreAj.dpuf

No comments:

Post a Comment