Search This Blog

Thursday, February 26, 2015

Lori terbalik, 20,000 liter minyak sawit tumpah


26/02/2015 5:34pm

JELEBU - Sebuah lori tangki yang membawa 20,000 liter minyak kelapa sawit terbalik selepas terlibat dalam kemalangan menyebabkan muatannya melimpah di atas jalan sepanjang 700 meter.
Kemalangan pada pukul 1 petang yang berlaku di Bukit Tangga, Jalan Kuala Klawang di sini itu turut membabitkan sebuah lagi kereta iaitu Perodua Kelisa.
Ketua Bomba dan Penyelamat Balai Seremban, Mohd. Azlee Mohd. Arus berkata, seramai 26 anggota termasuk pegawai dari tiga buah balai bomba dikejarkan ke lokasi kejadian.
"Setibanya di lokasi kejadian, kita mendapati lori tangki itu telah terbalik dan pemandunya berusia 40-an yang tersepit di bahagian kaki telah dikeluarkan pukul 2.45 petang lalu dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban.
"Kita meletakkan pasir dan habuk kayu di atas minyak kelapa sawit yang tumpah bagi mengurangkan licin sehingga mendatangkan risiko kemalangan kepada pengguna jalan raya lain," katanya di sini hari ini.
Pemandu Perodua Kelisa, Mohd. Fikril Kamarudin, 25, yang bekerja sebagai polis bantuan Felda Tembangau, Serting Hilir dipercayai turut cedera dan dihantar ke hospital.
Sementara itu, Mohd. Shahril, 29, memberitahu, dia mengetahui kejadian menimpa Mohd. Fikril selepas mangsa menghubungi ayahnya memaklumkan dia terlibat dalam kemalangan.
"Dia (adik) beritahu terbabit kemalangan ketika dalam perjalanan dari Felcra Lakai ke Seremban dan mukanya terkoyak.
"ketika kejadian, saya difahamkan lori tangki tersebut dari Pahang melanggar kereta adik saya yang berada di hadapannya menyebabkan kedua-duanya terbabas," jelasnya. - KOSMO!


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0226&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_24.htm#ixzz3SjVPJOjX 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment