Search This Blog

Thursday, February 26, 2015

Lelaki mengamuk bunuh, bakar tiga orangANGGOTA polis Korea Selatan memeriksa sebuah kenderaan di lokasi kejadian amuk di Sejong, Koera Selatan semalam.


SEOUL – Seorang lelaki bersenjata di Korea Selatan menembak mati tiga orang di sebuah kedai serbaguna sebelum membakar mereka dalam serangan balas dendam terhadap keluarga bekas kekasihnya, lapor agensi berita Yonhap semalam.
Yonhap menyatakan, mayat suspek kemudian ditemui di tebing sebatang sungai berdekatan. Penyerang itu dipercayai membunuh diri.
Jenayah senjata api amat jarang berlaku di Korea Selatan sekali gus kejadian di bandar Sejong yang terletak kira-kira 120 kilometer dari sini menerima liputan besar-besaran media tempatan.
Suspek berumur 50 tahun itu melepaskan tembakan menggunakan sepucuk senapang patah di kedai berkenaan yang dikendalikan oleh bekas kekasihnya.
“Teman lelaki terbaharunya, bapa dan saudara lelaki mangsa ditembak mereka disahkan meninggal dunia di sebuah hospital,” menurut Yonhap.
Wanita berkenaan masih hilang dengan dia dipercayai diculik oleh suspek sebelum lelaki itu membunuh diri.
Undang-undang kawalan senjata api Korea Selatan melarang orang awam daripada memiliki senjata itu.
Pengecualian diberikan kepada pemburu tetapi mereka perlu menyimpan senapang masing-masing di balai polis setempat. – AFP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0226&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz3SjUy4vSh 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment