Search This Blog

Monday, February 16, 2015

Ketua, ahli kongsi gelap dibunuhAntara corak tatu yang kerap ditemui pada anggota badan ahli Geng 36 .


SHAH ALAM – Polis menahan 11 lelaki termasuk seorang lelaki Nepal bagi membantu siasatan dua kejadian bunuh masing-masing membabitkan ketua dan ahli kumpulan sebuah kongsi gelap dalam kejadian di Telok Panglima Garang dan Kuala Langat dekat sini.
Dalam kejadian pukul 3.10 pagi pada Rabu lalu di Jalan Pandan 2, Kuala Langat, seorang lelaki disyaki ketua kongsi gelap Geng 24 mati ditetak selepas bertengkar di hadapan sebuah kedai arak.
Pada pukul 11.15 malam di Telok Panglima Garang kelmarin pula, seorang lagi lelaki dipercayai ahli geng kongsi gelap daripada Geng 36 dilaporkan mati akibat ditembak dengan beberapa das tembakan dalam keretanya.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Datuk Mohd. Adnan Abdullah berkata, dalam kejadian pertama pada 11 Februari itu, polis menahan lapan lelaki berusia 19 hingga 34 tahun di dua lokasi iaitu di Telok Panglima Garang pada pukul 11.30 pagi dan sekitar Ban­ting pada pukul 5 petang keesokan harinya.
Menurut beliau, semakan rekod mendapati lima daripada lapan suspek yang ditahan bagi membantu siasatan kes itu mempunyai pelbagai rekod jenayah se­perti kes gaduh dan dadah manakala tiga lagi tiada rekod jenayah.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0216&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz3RuCrfSkr 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment