Search This Blog

Thursday, February 5, 2015

Histeria pengantin remaja

Kuala Terengganu: Seorang isteri bagaikan terkena histeria apabila secara tiba-tiba menjerit sekuat hati selepas mendapat tahu suami dinikahinya sejak dua bulan lalu terbabit dalam kegiatan penagihan dadah.
Rahsia suami berusia 21 tahun itu menagih dadah terbongkar selepas ujian air kencing dilakukan anggota Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Terengganu terhadapnya mendapati dia terbabit dalam pengambilan dadah jenis methamphetamine.
Jeritan isteri berusia 17 tahun itu menyebabkan suasana persekitaran pejabat berkenaan yang sebelum itu sepi bertukar bingit apabila wanita terbabit bagaikan hilang ingatan terus menjerit tanpa rasa malu terhadap anggota dan pegawai di kawasan berkenaan.
Simpati dengan nasib wanita berkenaan, anggota terbabit berusaha mententeramkan keadaan itu sebelum meredakan tangisan wanita berkenaan.
Lelaki terbabit dibawa ke IPD Kuala Terengganu selepas ditahan anggota trafik yang menjalankan Ops Khas Motosikal di sekatan jalan raya di Jalan Sultan Mohamad, di sini, ketika cuba meloloskan diri jam 10 malam kelmarin.
Cubaan lelaki berasal dari Ajil, Hulu Terengganu terbabit gagal apabila motosikal Honda EX5 dinaiki bersama isteri terbabas sebelum terbalik sebaik melepasi sekatan jalan raya berkenaan.
Wanita terbabit ketika ditemu bual Harian Metro di tempat kejadian berkata, sebelum kejadian dia dan suami dalam perjalanan dari rumah mentua di Ajil, Hulu Terengganu ke rumah ibunya di Kampung Alor Ketitir, Merchang, Marang.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 4 Februari 2015 @ 7:51 AM


DUA remaja yang cuba melarikan diri ditahan dalam sekatan jalan raya, kelmarin.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/28481#sthash.H4arefmy.dpuf

No comments:

Post a Comment