Search This Blog

Sunday, February 1, 2015

Budak diculik berjaya diselamatkanKUMPULAN penculik terdiri daripada enam orang melarikan budak lelaki berusia lima tahun yang tinggal bersama keluarganya di Taman Maznah, Klang.


SHAH ALAM – Kesengsaraan seorang budak lelaki berusia lima tahun yang diculik dari rumahnya di Klang, Selangor dan dikurung selama 10 hari berakhir apabila dia berjaya dibebaskan polis dalam serbuan di sebuah apartmen servis di Port Dickson, Negeri Sembilan semalam.
Dalam serbuan pada pukul 12.05 pagi itu, enam lelaki ber­usia dalam lingkungan 16 hingga 32 tahun yang dipercayai penculik kanak-kanak malang tersebut turut berjaya ditahan.
Semasa ditemui, mangsa yang merupakan anak kepada seorang ahli perniagaan berada dalam keadaan khayal dan dipercayai telah diberi sejenis dadah supaya mudah dikawal oleh penjenayah terbabit.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Datuk Mohd. Adnan Abdullah (gambar kecil) berkata, dua daripada suspek itu telah meme­cah masuk rumah keluarga mangsa sebelum melarikan budak lelaki itu di Taman Maznah, Klang dekat sini pada pukul 1.50 pagi, 22 Januari lalu.
“Semasa dilarikan, mangsa sedang tidur bersama ibu dan adiknya yang berusia tiga tahun di bilik tidur utama rumah mereka,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di sini.
Mohd. Adnan berkata, kehi­langan anak sulung itu disedari ibunya yang terjaga daripada tidur. Dia kemudian telah meminta pertolongan seorang jiran­nya untuk menghubungi polis bagi memaklumkan kejadian tersebut pada pukul 2.10 pagi.
Tambah beliau, semasa kejadian bapa mangsa tiada di rumah kerana sedang minum di sebuah restoran berhampiran.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0201&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz3QReddPFm 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment