Search This Blog

Monday, February 16, 2015

Awak kata macam tu?

IBU mangsa menunjukkan kesan calar pada pipi kiri anaknya akibat dicakar. 
Oleh Norul Awatif Romli

awatifromli@hmetro.com.my
Pokok Sena : Akibat salah faham berikutan dituduh sebagai ‘pembawa mulut’, seorang pelajar perempuan tingkatan tiga sebuah sekolah menengah, di sini, mengalami bengkak di leher dan bahu selain calar di muka selepas dipukul pelajar senior, kelmarin.
Sebelum kejadian pada jam 2.15 petang, mangsa yang berusia 15 tahun mahu pulang ke rumahnya selepas tamat sesi persekolahan dan menuju ke tempat meletak kenderaan sebelum didatangi sekumpulan tujuh pelajar perempuan membabitkan pelajar tingkatan dua, empat dan lima sekolah berkenaan.
Menurut mangsa, dia tergamam apabila seorang daripada pelajar terbabit menghampiri dan menampar pipi kiri sebelum menarik tudung sekolah serta rambutnya menyebabkan dia jatuh tersungkur.
Lebih malang apabila rayuan mangsa supaya tidak diapa-apakan tidak diendahkan pelajar terbabit yang dipercayai turut menendang badannya menyebabkan dia berasa pening.
“Pada awalnya dia datang dan bertanyakan ‘awak kata macam tu (itu) ke’ dan saya hanya mendiamkan diri menyebabkan dia menampar pipi kiri saya.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/30824#sthash.wzzjO0uJ.dpuf

No comments:

Post a Comment