Search This Blog

Thursday, February 5, 2015

3 mati angkara lori


Mayat tiga mangsa yang terbunuh dalam kemalangan treler dan lori di Kilometer 35, Jalan Sri Aman-Sarikei semalam.


SRI AMAN – Perjalanan tiga pekerja syarikat penghantaran yang membawa muatan ubat-ubatan ke Sarikei berakhir dengan tragedi apabila kesemua mereka terbunuh dalam kemalangan membabitkan sebuah treler dan lori di Kilometer 35, Jalan Sri Aman-Sarikei dekat sini semalam.
Dalam kejadian pukul 6 pagi itu, mangsa-mangsa yang terbunuh ialah Robin Ngering, 44, Bong Soon Lee, 37, dan Mathew Sinta, 29. Mereka bertiga mati di tempat kejadian akibat mengalami kecederaan parah pada kepala dan badan masing-masing.
Bagaimanapun, tiga lagi lelaki iaitu dua kelindan dan seorang pemandu lori yang berusia 25 hingga 35 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.
Ketua Polis Daerah Lubok Antu, Deputi Superintendan James Jonathan berkata, ketika kejadian, ketiga-tiga mangsa yang menaiki sebuah treler dalam perjalanan dari arah Kuching menghala ke Sarikei.
Menurut beliau, sebaik tiba di tempat kejadian, treler yang dipandu oleh Robin dikatakan tidak menyedari terdapat sebuah lori rosak yang berhenti di bahu jalan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0205&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz3QqSgtyVr 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment